SEVi-160 decentralni sistem prezračevanja z vračanjem toplote (rekuperacija)

Sestavlja ga več posameznih enot, ki delujejo usklajeno prek centralne regulacije. Ta nadzira klimatske razmere v posameznih prostorih in temu samodejno prilagaja delovanje celotnega sistema.

SEVI-160

SEVi-160 osnovni element decentralnega prezračevalnega sistema

SEVi-160  prezračevalna naprava z vračanjem toplote (rekuperator)

Osnovna rekuperatorska enota decentralnega prezračevalnega sistema SEVi160 se odlikuje po minimalni porabi energije in skoraj neslišnem delovanju. Pri rekuperatorski enoti SEVi160 je v kompletu tudi okrasni fasadni pokrov, ki je lahko iz nerjavečega jekla ali v osnovni beli barvi. Po dogovoru ga lahko barvno uskladimo z barvo fasade. 

Primerjava s podobnimi izdelki
Pri podobnih napravah je fasadni pokrov opcija, ki jo je potrebno doplačati.  V večini so to  enostavni PVC  pokrovi. Notranji pokrov SEVi 160 je ergonomsko oblikovan tako, da skozi odprtino za dovod in odvod zraka ustvarja optimalno gibanje zraka v prostoru. Ker je možno pokrov obrniti za 360 stopinj lahko zrak kontrolirano usmerjamo v prostor, kar pri podobnih napravah običajno ni možno. Pokrov je v notranjosti dodatno zvočno izoliran in ga je možno tudi popolnoma zapreti. Eden od glavnih sestavnih delov prezračevalne naprave  je keramični hranilnik. Le ta se po določenem času (odvisno od količine prahu v ozračju) zamaši, tako, da je pretok zraka onemogočen. Pri napravi SEVi 160 je možno hranilnik enostavno odstraniti, očistiti in osušenega vstaviti nazaj. Poseg serviseja tako ni potreben. Stroški čiščenja keramične enote so pri podobnih napravah ponavadi kar visoki.

Upravljanje s kontrolnimi enotami SEC-RC, SEC-Basic, SEC-20BF in SEC-Touch.

SEVi-160 Krmilniki

Tip ventilatorja: Papst, axialni, reverzibilen, elektronsko krmiljen, odporen na vlago. Izmenjava zraka v rekuperatorskem načinu: 17 m3/h/21 m3/h/29 m3/h / 41-45 m3/h. Izmenjava zraka pri izpihovanju: do 90 m3/h. Poraba energije v načinu rekuperacije: med 0,20 W/(m3/h) in 0,25 W/(m3/h).  

Standardna razlika v nivoju hrupa: 49 dB.  Izkoristek (vračanje toplote po DIBt normah): do 90 %. Nivo površinskega zvočnega tlaka: ~ 16,5 dB pri 16 m3/h. Filter: Prašni filter (G3) / opcijski Filter cvetnega prahu ali aktivni klima-filter, Napajanje 12V.Notranji pokrov: možnost zaklepanja, z zvočno zaščito. Fasadni  zaključek: V4A-nerjaveče jeklo. Protivremenska zaščita (210 x 210 mm). Debelina stene: od 260 mm . Premer cevi: 160 mm. Premer osnovne vrtine: 165 mm -> 170 mm. Standardna različica SEVi 160  je sestavljena iz fiksne cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena), zaviralca gorenja, za vgradnjo prezračevalnega sistema v različno debelino sten od 260mm dalje. Prezračevalna naprava je pritrjena v PPs cevi.

 

Ohišje je iz EPP (ekspandiranega polipropilena). Ta material ima močan zvočni in izolacijski učinek. V ohišju deluje izjemno tih, reverzibilen visoko zmogljiv ventilator podjetja Papst. Ventilator je prvič optimiziran za delovanje v obe smeri.  Kot izmenjevalnik toplote je vgrajena visokotehnološka keramika (specifična toplotna zmogljivost 877 J / kgK). 

Posebej zasnovana napa (zunanji pokrov)  za zaščito pred vremenskimi vplivi s funkcijo zaščite pred vetrom preprečuje vdor vode v prezračevalno napravo. Poleg tega je v napravi vstavljen filter za prah (opcijsko je na voljo še filter za cvetni prah in aktivni klima filter) za zaščito pred zunanjimi vplivi. Filtre v decentraliziranem prezračevalnem sistemu SEVi 160 je zelo enostavno zamenjati.

SEC-20 BF krmilnik (kontrolni element) s senzorjem vlage

SEC-20-BFSEC-20 BF - osnovni nadzorni element s senzorjem vlažnosti. Krmilnik  "Central Controller SEC-20 BF" omogoča krmiljenje do 6 ventilatorjev v 4 stopnjah, vsak v nihalnem prezračevanju (z rekuperacijo toplote) ali v udarnem prezračevanju samo z odvajanjem odpadnega zraka. Zaradi svojih osnovnih funkcij je  regulator SEC-20 BF enostaven za namestitev in še posebej primeren za nadzor prezračevanja v manjših stavbah in prostorih.

SEC-RC- brezžični nadzor prezračevalnega sistema

SEC-RC - nadzorni element z radijskim oddajnikom za brezžično krmiljenje prezračevalnega sistema SEVi-160. Krmilnik omogoča nadzor do 16 ventilatorjev v 4 stopnjah, vsakega v prezračevanju z rekuperacijo toplote ali v direktnem prezračevanju. Krmilnik lahko namestite na ravne površine z vgrajenim stenskim nosilcem ali pa ga postavite na katerokoli drugo mesto. Prezračevalni sistem se napaja neposredno z omrežno napetostjo, radijski sprejemnik / oddajnik pa je integriran v notranji pokrov rekuperatorja in izvaja ukaze radijskega nadzora.

Za brezžično upravljanje je za vsako prezračevalno enoto SEVi-160 potreben tudi wi-fi sprejemnik SEC-RC-IB.

SEC-RC-IB brezžični radijski sprejemnik brezžično poveže SEVi160 s kontrolno enoto SEC-RC. Vgrajen je v notranji pokrov SEVi160 skupaj s filtrirnim elementom, RC komunikacijsko elektroniko in napajalno enoto.  Potreben je za vsako SEVI160 prezračevalno napravo, ki jo želite upravljati brezžično. 

Krmilnik SEC-Touch (centralni regulator SEC-Touch) je še posebej uporabniku prijazen.

SEC Touch

Z njim lahko individualno upravljamo do 20 ventilatorjev na 6 področjih s pomočjo vizualno privlačnega zaslona na dotik. To omogočadiferencirano prezračevanje, na primer v enem prostoru glede na stopnjo vlažnosti zraka. Delovanje lahko nastavite na različne prezračevalne cone ali posamezne prostore. Z možnostjo priključitve zunanjih senzorjev na SEC-Touch  lahko območja prezračite z različnimi parametri. Na centralno krmilno enoto je mogoče priključiti tudi do 3 dodatne zaslone. Tako lahko na primer uravnavate svoj prezračevalni sistem v vsakem nadstropju enodružinske hiše. Čas prezračevanja je mogoče s preprostim programiranjem prednastaviti in prilagoditi dejanski uporabi prostora. Krmilni element  centralnega krmilnika SEC-Touch je inovativen, enostaven za uporabo in hkrati bogat v svojih funkcijah.

GATEWAY  za nadzor prezračevalnih sistemov z  aplikacijo na telefonu

Prezračevalne sisteme lahko upravljate prek aplikacije. Aplikacija v oblaku  to omogoča od doma ali na poti. V ta namen je vaš krmilnik povezan s posebnim vmesnikom GATEWAY. Več v naslednjem zavihku...

SEC-Touch

GATEWAY  za nadzor prezračevalnih sistemov z  aplikacijo na telefonu

Prezračevalne sisteme lahko upravljate prek aplikacije doma ali na poti. V ta namen je vaš krmilnik SEC-TOUCH povezan s posebnim vmesnikom GATEWAY. Ta  vzpostavi povezavo med krmilnikom in  aplikacijo (APP)  v oblaku. Z aplikacijo Cloud APP lahko  povežete tudi več stanovanjskih enot, na primer,  nadzirajte počitniške apartmaje od doma.  APP se samodejno posodablja prek internetne povezave. Z njo lahko nadzirate vsako posamezno območje. Deluje samo skupaj s kontrolno enoto SEC-TOUCH

SEC-TPS - senzor za nadzor rosišča

Z-SEC-TPS

Prezračevanje vlažnih kletnih prostorov zahteva posebno senzorsko tehnologijo. Senzor pri nadzoru rosišča rosišče zunanjega zraka primerja s rosiščem notranjega zraka in se prezračuje le, če je rosišče zunanjega zraka nižje od rosišča zraka v prostoru. Nadzor prezračevanja s primerjavo rosišča je možno kombinirati s kontrolnimi enotami SEC - Basic, SEC-20-BF, SEC-RC in SEC - Touch. Krmiljenje z rosiščem pri uporabi naprav za odvod zraka se lahko uporablja tudi kot neodvisno krmiljenje brez dodatnega regulatorja. Tu napajanje ventilatorja regulira nadzor rosišča. Ker ventilatorji, priključeni na regulator rosišča ali ustrezni regulator, delujejo le, kadar prevladujejo nekritični pogoji prezračevanja, so obratovalni stroški nižji kot pri običajnem prezračevalnem sistemu. To prepreči dodatno onesnaženje z vlago v kleti ali vlažnih prostorih, saj nadzor rosišča omogoča prezračevanje le, kadar je zunanji zrak bolj suh kot kletni zrak.

LOXONE SMART HOME - popolna avtomatizacija vašega doma

APP loxone - krmilnik preko mobilne aplikacijeZ integriranim analognim  (0–10 V) in digitalnim vhodom na krmilniku SEC-Touch lahko prek hišne avtomatizacije Loxone nadzorujete nekatere funkcije vašega prezračevalnega sistema. Delni povzetek izbora možnosti nastavitve:

 1. Spremenite nivo prezračevanja prostorov prek analognega vhoda (0-10 V), tu morate izbrati, na katero območje analogni vhod vpliva. Preko analognega vhoda lahko nadzorujete območje. V eno območje lahko združite več področij.
 2. Preko digitalnega vhoda je mogoče izvajati veliko različnih funkcij, na primer: Aktiviranje ojačanega prezračevanja itd. Tu lahko nadzorujete določeno območje in kombinirate lahko več področij.
 3. Na Loxone je mogoče priključiti  različne senzorje. (senzor CO2, senzor vlažnosti itd.)

Loxone združuje in nadzira osrednje jedro - Loxone Mini-server.  Loxone nadzira vse: preprosta stikala, preproste krmilne elemente, razsvetljavo, ogrevanje ali zapletene sisteme, kot so PV sistemi. To omogoča enostavno upravljanje in inteligentno avtomatizacijo vaših naprav. S številnimi vhodi in izhodi ter vmesniki lahko več naprav povežete neposredno z mini-serverjem. 

Mini-server nudi:
8 relejnih izhodov - npr. za priključitev 4 senčil ali 8 svetlobnih tokokrogov
8 digitalnih vhodov za povezavo gumbov, kontaktov vrat / oken in še več
4 analogni vhodi za priključitev temperaturnih senzorjev, senzorjev vlažnosti, ...
4 analogni izhodi npr. za priključitev analognih pogonov
LAN vmesnik za nadzor omrežnih naprav, kot so TV, PV sistem, ...
KNX vmesnik za integracijo KNX senzorjev
Loxone Smart Home je mogoče razširiti z dodatnimi povezavami in možnimi načini uporabe prek Loxone Link. Na mini strežnik je mogoče povezati do 30 razširitev. Tako Loxone Smart Home ostaja prilagodljiv. Mini strežnik lahko razširite npr. z DMX za digitalno krmiljenje svetlobe, 1-žičnim podaljškom za integracijo poceni senzorjev in dostopno rešitvijo iButton, Air Base Extension z lastno radijsko tehnologijo za brezžično integracijo z napravo Loxone Air in še veliko več.

SEVi-160 Modeli

SEVi 160RO (Roof) za prezračevanje prostorov podstrešja.

Razširjen  kanal iz nerjavečega jekla naprave za decentralizirano prezračevanje.  SEVi 160RO je estetsko integriran v poševno streho.  Izhod za streho SEVi 160 ( je sestavljen iz fiksne cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena), ki zavira gorenje, za vgradnjo prezračevalnega sistema v streho z različnimi nakloni strehe. Prezračevalna naprava je vgrajena  v ohišje iz nerjavečega jekla za  zaščito proti vremenskim vplivom. Materiali iz EPS in EPP izboljšajo koeficient prenosa toplote (U-vrednost) in s tem povečajo učinkovitost prezračevalnega sistema. V ohišju deluje izjemno tih, reverzibilen visoko zmogljiv ventilator podjetja Papst. Ta ventilator je prvič optimiziran za delovanje v obe smeri. Kot izmenjevalnik toplote je uporabljena visokotehnološka keramika (specifična toplotna zmogljivost 877 J / kgK). Posebej zasnovana napa za zaščito pred vremenskimi vplivi s funkcijo zaščite pred vetrom preprečuje vdor vode v prezračevalni sistem. Poleg tega je v sistem vstavljen filter za prah (iopcijsko tudi  filter za cvetni prah) za zaščito pred zunanjimi vplivi.
Delovna napetost: 12 V DC
Filtre decentraliziranega prezračevalnega sistema SEVi 160RO je zelo enostavno zamenjati.
Stopnja izkoristka toplote: do 90%

Tip ventilatorja: reverzibilen, aksialen, elektronsko krmiljen, odporen na vlago
Pretok zraka: 4-stopenjski
Poraba energije: 0,27 W / (m³ / h) pri 23 m³ / h (referenčni prostorninski pretok v skladu z uredbo EU 1254/2014)
Merjenje ravni zvočnega tlaka na površini: ~ 16,5 dB pri moči 1 (16 m³ / h)
Filter: filter za prah ISO Grob 80% (G3) / poljubni filter za cvetni prah ali aktivni klimatski filter
Notranja plošča: možnost zaklepanja z zvočno izolacijo
Fasadna obdelava: V4A kanal iz nerjavečega jekla (235 x 235 x 1000 mm)
Premer cevi: 160 mm
Razred energetske učinkovitosti: A (B v povezavi s SEC-20 in SEC-Touch brez FS, s FS = A)

Stopnje jakosti delovanja:
Ventilacija za zaščito pred vlago = nivo 1 (SEC-20 Basic, SEC-20)
Ventilacija za zaščito pred vlago = raven 1 (SEC-Touch)
Zahtevno  prezračevanje = raven 2/3 (SEC-20 Basic, SEC-20)
Zahtevno prezračevanje = raven 2/3/4 (SEC-Touch)
Intenzivno prezračevanje = raven 4 (SEC-20 Basic, SEC-20)
Intenzivno prezračevanje = nivo 5/6 (SEC-Touch)

SEVi 160U (undercover)- zunanji pokrov je lahko skrit v okenski polici, oz. fasadi in je optično neopazen. To ne vpliva na kvaliteto prezračevanja. Idealna rešitev za zaščitene fasade, npr. pri spomeniško zaščitenih objektih. Glede na konfiguracijo lahko dosežete še višje vrednosti  zunanje zvočne izolacije. V kompletu je ohišje, keramični hranilnik toplote, izolacija, zunanja maska s fasadnim zaključkom. Notranja zaščitna maska (bela ali kovinsko siva), filter. SEVi 160U-480 UNDERCOVER je ena najmanjših naprav decentralnih prezračevalnih sistemov z vračanjem toplote. Poleg ostalih prednosti se  odlikuje tudi po enostavnem dostopu do hranilnika toplote, kar omogoča enostavno čiščenje namesto dragega servisiranja. Z zvočno izolacijo iz posebnih materialov in šumom do samo 49 dB spada v najvišji  razred naprav z dušilci zvoka. Prezračevalnik ima poleg vseh CE in drugih certifikatov tudi posebno dovoljenje Nemškega inštituta za gradbeništvo Nr. Z-51.3-321 (DIBt – Deutsche Institut für Bautechnik).

 

Izkoristek (vračanje toplote po DIBt): do  90 %
Tip ventilatorja: Papst, axialni, reverzibilen, elektronsko krmiljen, odporen na vlago
Izmenjava zraka WRG-delovanje: 17 m3/h / 21 m3/h / 29 m3/h / 41 – 45 m3/h*

Izmenjava zraka pri izpihovanju: do 90 m3/h
Poraba energije - delovanje z rekuperacijo: med  0,20 W/(m3/h) in 0,25 W/(m3/h)*
Nivo površinskega zvočnega tlaka: ~ 16,5 dB pri 16 m3/h
Napajanje: 12 V DC
Standardni nivo hrupa – razlika SEVi 160: do 42 dB**
Standardni nivo hrupa – razlika SEVi 160 Plus: do 49 dB**
Filter: Prašni filter (G3) / opcijski filter cvetnega prahu in aktivni Klima-filter
Notranji pokrov: možnost zapiranja z zvočno zaščito.
Fasadni zaključek: V4A-nerjaveče jeklo, protivremenska zaščita (210 x 210 mm)
Debelina stene: od 260 mm
Premer cevi: 160 mm

Premer osnovne vrtine: 165 mm -> 170 mm

Stopnje prezračevanja: ventilacija za zaščito pred vlago = nivo 1 (SEC-20 Basic, SEC-20)
Ventilacija za zaščito pred vlago = stopnja 1 (SEC-Touch)
Zahtevno prezračevanje = stopnja 2/3 (SEC-20 Basic, SEC-20)
Zahtevno prezračevanje = stopnja 2/3/4 ( SEC-Touch)
Intenzivno prezračevanje = stopnja 4 (SEC-20 Basic, SEC-20). Intenzivno prezračevanje = nivo 5/6 (SEC-Touch)
Garancija: 2 leti.

SEVi 160L LIGHT. Primeren za vgradnjo v stene manjših debelin od 150mm dalje.

SEVi 160L (Light) omogoča vgradnjo decentralnega prezračevanja v stavbe s tanjšimi stenami. Sistem SEVi 160L kompenzira manjše debeline sten (od 150 mm) s posebej izdelanim zaključkom iz nerjavečega jekla.
SEVi 160 Light (decentralino prezračevanje SEVi 160L) je sestavljen iz fiksne cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena, ki služi kot zaviralec gorenja, za vgradnjo prezračevalne naprave v različno debelino sten od 150 mm dalje.
Pritrjen je  v cevi PPS iz ohišja EPP (ekspandirani polipropilen). Ta material ima močan zvočni in izolacijski učinek.

Prezračevalna naprava je vgrajena  v ohišje iz nerjavečega jekla za  zaščito proti vremenskim vplivom. Materiali iz EPS in EPP izboljšajo koeficient prenosa toplote (U-vrednost) in s tem povečajo učinkovitost prezračevalnega sistema. V ohišju deluje izjemno tih, reverzibilen visoko zmogljiv ventilator podjetja Papst. Ta ventilator je prvič optimiziran za delovanje v obe smeri. Kot izmenjevalnik toplote je uporabljena visokotehnološka keramika (specifična toplotna zmogljivost 877 J / kgK). Posebej zasnovana napa za zaščito pred vremenskimi vplivi s funkcijo zaščite pred vetrom preprečuje vdor vode v prezračevalni sistem. Poleg tega je v sistem vstavljen filter za prah (iopcijsko tudi  filter za cvetni prah) za zaščito pred zunanjimi vplivi. Filtre decentraliziranega prezračevalnega sistema SEVi 160L je zelo enostavno zamenjati.

Delovna napetost: 12 V DC

SEVi 160CE - Naprava (decentralizirano prezračevanje) SEVi 160CE . Kletno prezračevanje zagotavlja potrebno izmenjavo zraka, če je območje zunanje stene pod zemljo. S pomočjo inovativne elektronike  Z-SEC-TPS z rosiščem lahko izvedemo prezračevanje prostorov kleti z nadzorovano vlago. SEVi 160CE (decentralizirano kletno prezračevanje) je sestavljena iz fiksne cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena), ki zavira gorenje, za vgradnjo v steno različne debeline od 260 mm.

Prezračevalna naprava je pritrjena v cevi PPS z ohišjem iz  EPP (ekspandirani polipropilen). Ta material ima močan zvočni in izolacijski učinek. Materiali iz EPS in EPP izboljšajo koeficient prenosa toplote (U-vrednost) in s tem povečajo učinkovitost prezračevalnega sistema. V ohišju deluje izjemno tih, reverzibilen visoko zmogljiv ventilator podjetja Papst. Ta ventilator je prvič optimiziran za delovanje v obe smeri. Kot izmenjevalnik toplote je uporabljena visokotehnološka keramika (specifična toplotna zmogljivost 877 J / kgK). Posebej zasnovana napa za zaščito pred vremenskimi vplivi s funkcijo zaščite pred vetrom preprečuje vdor vode v prezračevalni sistem. Poleg tega je v sistem vstavljen filter za prah (opcijsko tudi  filter za cvetni prah) za zaščito pred zunanjimi vplivi.

Z-SEC-TPS

(filtre decentraliziranega prezračevalnega sistema SEVi 160CE  je zelo enostavno zamenjati).

SEVi 160CE - prezračevanje kleti je mogoče upravljati z nadzorom rosišča z modulom Z-SEC-TPS.

S posebnim senzorjem primerjamo temperaturo in vlažnost zunanjega zraka s temperaturo in vlago kletnega zraka.
Prezračevanje se izvaja samo v nekritičnih pogojih, tako, da se s tem prepreči dodaten vstop vlage.

SEVi 160D (Duo) združuje 2 ventilatorja SEVi 160 in kot zaprt sistem zagotavlja učinkovito prezračevanje posameznih, tudi intenzivno vlažnih prostorov.

SEVi 160D deluje z dvema ventilatorjema SEVi 160, ki sta vgrajena eden nad drugim.

SEVi 160 DUO (decentralizirano prezračevanje SEVi 160D) je sestavljen iz 2 fiksnih cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena), ki zavirajo gorenje, za vgradnjo prezračevalnega sistema v lastnosti z različno debelino sten od 260 mm. Prezračevalna naprava je pritrjena v cevi PPS z ohišjem iz  EPP (ekspandirani polipropilen). Ta material ima močan zvočni in izolacijski učinek. Materiali iz EPS in EPP izboljšajo koeficient prenosa toplote (U-vrednost) in s tem povečajo učinkovitost prezračevalnega sistema. V ohišju deluje izjemno tih, reverzibilen visoko zmogljiv ventilator podjetja Papst. Ta ventilator je prvič optimiziran za delovanje v obe smeri. Kot izmenjevalnik toplote je uporabljena visokotehnološka keramika (specifična toplotna zmogljivost 877 J / kgK). Posebej zasnovana napa za zaščito pred vremenskimi vplivi s funkcijo zaščite pred vetrom preprečuje vdor vode v prezračevalni sistem. Poleg tega je v sistem vstavljen filter za prah (opcijsko tudi  filter za cvetni prah) za zaščito pred zunanjimi vplivi. Napravo lahko uporabite lokalno, ali kot del decentralnega prezračevalnega sistema.

SEVi 160CA - z notranjjim zaščitnim pokrovom, ki ima vgrajen filter  F7

Vzroki za onesnaženje zraka v zaprtih prostorih so različni in zahtevajo stalno in primerno izmenjavo izrabljenega zraka z zunanjim svežim zrakom. Na ta način se tudi odstranijo onesnaženi delci in odvečna vlaga ter izboljša kakovost zraka v zaprtih prostorih. Kaj pa, kadar  je sam zunanji zrak močno onesnažen? SEVentilation zato ponuja CLEAN AIR. Zahvaljujoč novo razviti notranji enoti  CLEAN AIR je SEVi-160-CA lahko opremljen s filtrom F7. SEVi-160-CA CLEAN AIR je standardno opremljen z vremensko odpornim pokrovom za zunanjo steno. Pokrov je na voljo v nerjavnem jeklu, v emajl beli (RAL9010) ali sivi barvi (RAL7011). Notranji pokrov je iz bele plastike. V  ohišju je nameščen filter za velikost delcev F7. Celotna notranjost, ventilator in keramični element je zaprta v izolacijski in zvočno dušeni ovoj iz okolju prijazne EPP pene. 

SEVi 160CA - Naprava z notranjo masko  Clean Air s katero ventilacijski sistem SEVi 160 doseže razred filtriranja F7. Poseben F7  filter je nameščen na notranji plošči Clean Air decentralnega prezračevalnega sistema SEVi 160CA. Zaradi velike površine filtra lahko naprava SEVi 160 deluje z minimalnim zmanjšanjem pretoka zraka. Naprava  je idealna za uporabo na območjih z visoko stopnjo onesnaženosti (npr. kjer je velika onesnaženost in veliko drobnih prašnih delcev) in nasploh na področjih s slabo kvaliteto zraka. 

 • filter za fine prašne delce razreda F7 nameščen v notranjosti prevleke
 • za večje zahteve glede kakovosti zraka in higiene zraka
 • priporočena je uporaba v parih
 • primeren za novogradnjo in prenovo
 • notranji pokrov je na voljo tudi za sisteme UNDERCOVER, LIGHT, CELLAR in ROOF
 • možna naknadna namestitev pokrova  „CLEAN AIR“
 • naprava je enostavnA za vzdrževanje

SEVi 160R pretočni  ventilator

S160R-240

SEVi 160R - pretočni ventilator (decentralno prezračevanje SEVi 160R) je bil razvit, da bi v koncept prezračevanja vključili običajne vlažne prostore brez zunanje stene. SEVi 160R je primeren za debeline sten že od 100 mm. Za prezračevalno enoto je značilna enostavna namestitev in vzdrževanje brez orodja. Decentralizirani prezračevalni sistem SEVi 160R se uporablja za vključitev večine zunanjih brez-stenskih prostorov brez oken v koncept prezračevanja. To zagotavlja optimalen pretok zraka skozi prostore.

SEVi 160ALD - zvočno izoliran zunanji zračni difuzor. Z njim je možno optimalno zvočno izolirati elemente prezračevalnega sistema. Glede na zahteve so v sistem vgrajeni posebni zvočno izolacijski vložki in zvočno optimizirana notranja plošča. S tem je možno doseči standardne razlike v ravni zvoka (Dn, e, w) do 67 dB. Tehnični parametri se spreminjajo glede na konfiguracijo izdelka (glejte tehnične podatke posameznih konfiguracij izdelka). Decentraliziran prezračevalni sistem SEVi 160ALD - zvočno izoliran zunanji prehod zraka je mogoče individualno prilagoditi vašemu projektu in razmeram ter zvočno optimizirati. Zvočno izoliran zunanji difuzor je idealen za vaše projekte, kjer je zahtevana najvišja zvočna izolacija. Izvedba zvočne izolacije pri prehodu skozi steno. 

SEVi 160ALD je kot zvočno izoliran izhod za zunanji zrak sestavljen iz fiksne cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena), ki zavira gorenje. Za vgradnjo prezračevalnega sistema v lastnostih s široko paleto debelin sten od 300mm dalje. Zunanja rešetka - pokrov za zaščito pred vremenskimi vplivi je  iz nerjavečega jekla in tvori zaključek fasade. V pritrjeni cevi so vgrajeni zvočno-izolacijski vložki, ki zelo povečajo zunanjo protihrupno izolacijo.

SEVentilation GmbH promotional video
SEVentilation GmbH promotional video
SEVi160 Seventilation GmbH sejemska predstavitev
SEVi160 Seventilation GmbH sejemska predstavitev
SEVi-160 predstavitev glavnih komponent sistema SEVentilation GmbH
SEVi-160 predstavitev glavnih komponent sistema SEVentilation GmbH
SEVi160 vzdrževanje in čiščenje hranilnika toplote
SEVi160 vzdrževanje in čiščenje hranilnika toplote
SEC-Touch za krmiljenje SEVi-160 SEVentilation GmbH
SEC-Touch za krmiljenje SEVi-160 SEVentilation GmbH
SEC-Touch in Gateway priklop in nastavitev
SEC-Touch in Gateway priklop in nastavitev
previous arrow
next arrow
SEVentilation GmbH promotional video
PlayPlay
SEVi160 Seventilation GmbH sejemska predstavitev
PlayPlay
SEVi-160 predstavitev glavnih komponent sistema SEVentilation GmbH
PlayPlay
SEVi160 vzdrževanje in čiščenje hranilnika toplote
PlayPlay
SEC-Touch za krmiljenje SEVi-160 SEVentilation GmbH
PlayPlay
SEC-Touch in Gateway priklop in nastavitev
PlayPlay
previous arrow
next arrow
DEC-LOK-CEN
Decentralno prezračevanje
SEVI-160 rekuperatorji

SEVi-160- različni modeli naprav za decentraliziran sistem prezračevanja z vračanjem toplote. SEVi160 v različnih izvedbah (klet, podstrešje...)

centralno prezračevanje
Centralno prezračevanje

Centralni sistemi za prezračevanje poslovnih prostorov, večjih stanovanjskih objektov, novogradnje…

seventilation shop
SHOP

S klikom na "Trgovina" se preselite v trgovino (SHOP) za direkten nakup izdelkov