Lokalno enoprostorsko  prezračevanje

Naprave po dveh ceveh  sočasno dovajajo svež zrak v prostor in odvajajo iz njega izrabljen zrak, ali samo odvajajo porabljen zrak iz prostora. Običajno se uporabljajo za prezračevanje enega prostora. Zaradi pomanjkljivosti, kot so slabi izkoristki pri izmenjavi zraka in zaradi omejenega obsega delovanja (le nekaj kvadratnih metrov na posamezno enoto), se naprave z dovajanjem in oodvajenjem zraka v enem prostoru vgrajuje manj pogosto. 

Najpogosteje se za prezračevanje stanovanja uporablja kombinacija decentralnega sistema SEVi-160 skupaj z ventilatorji A80 ali A160 ki odvajajo porabljen zrak

Naprave, namenjene prezračevanju posameznih prostorov imajo samostojno krmiljenje, nekatere modele pa se lahko vključijo v decentralni sistem prezračevanja.

Modele A160 DUO, DUO MINI lahko upravljamo skupaj ali ločeno z decentralnim sistemom SEVi160 s krmilniki a SEC-20,SEC-RC ali SEC-TOUCH.
Modela SEVi Multi in A160 imata lasten krmilnik, model A80 pa lahko upravljate samostojno, ali pa s krmilnikom SEC-TOUCH.
Lokalni sistemi se uporabljajo  za prezračevanje posameznih, predvsem vlažnih prostorov – kuhinje, kopalnice, kleti, manjših prostorov v stanovanju, itd.

A80-FS-EC

A80FS-EC za preprečevanje vlage

A80FS-EC A80-FS-ECventilator s senzorjem vlage za učinkovito prezračevanje vlažnih prostorov, kot so kopalnica, stranišče, kuhinja ali klet.

Ima turbinski motor, ki  izmenja od 15-90 m³ zraka na uro (odvisno od kontrolne  plošče) in tako zagotavlja uravnoteženo razmerje svežega zraka in vlage v vaših prostorih. Različne možnosti nastavitev omogočajo individualno prilagojeno aktiviranje in trajanje delovanja. A80FS-EC upravlja in nadzira ena od dveh razpoložljivih kontrolnih plošč (60 ali 90m2/uro, lahko pa se ga uporablja tudi z navadnim stikalom. Turbina ventilatorja ustvari podtlak in tako učinkovito odstranjuje vlago iz prostora. Kot dodatek je možen tudi priključek s katerim lahko prezračujete do dva prostora  (v razmerju 1/3 do 2/3)

A80-FS-EC krmilniki

Obratovalna napetost: 230 V DC
Pretok zraka: 30 m³/h, 60 m³/h, 100 m³/h
Poraba energije: 5,5 W / 11,4 W
Poraba energije: 0,19 W / (m³ / h)
Raven zvočne moči: 23 dB (A) / 35 dB (A)
Proti pišna zapora: Da
Filter: filter za prah (G2)
Notranja plošča je ravna: z zvočno izolacijo (260 mm x 262 mm x 25,5 mm, ko je odprta)
Premer izpiha cevi: 80 mm
Premer jedra: 85 mm -> 120 mm
Vrste ohišij: Nadometno ohišje, Podometno ohišje s stranskim izpihom, Podometno ohišje z zadnjim izpihom
A80-FS-EC lahko z izbiro ustreznega ohišja vgradite pod ali nadometno.

A80-SP-K60 Comfort nadzorna plošča do 60 m³/h

A80-SP-S90

Kontrolna plošča - KOMFORT krmilnik za nadzor ventilatorja  A80-FS-EC / neprekinjen pretok od 0 do 60 m³/uro, s časovno zakasnitvijo, s senzorjem vlage, intervalnim vklopom, zakasnitvijo vklopa, osnovnim (stalnim) in nastavljivim prezračevanjem.

A80-SP-K90

Kontrolna plošča - krmilnik KOMFORT za nadzor ventilatorja  A80-FS-EC / neprekinjen pretok od 0 do 90 m³/uro, s časovno zakasnitvijo, s senzorjem vlage, intervalnim vklopom, zakasnitvijo vklopa, osnovnim (stalnim) in nastavljivim prezračevanjem.

A80-SP-S60 Comfort

A80-SP-S60 Kontrolna plošča - krmilnik  STANDARD za nadzor ventilatorja  A80-FS-EC / neprekinjen pretok od 0 do 60 m³/uro, s časovno zakasnitvijo,  intervalnim vklopom, zakasnitvijo vklopa, osnovnim (stalnim) in nastavljivim prezračevanjem. Brez senzorja vlage!

A80-SP-S90 Comfort

A80-SP-S90  Kontrolna plošča- krmilnik STANDARD za nadzor ventilatorja  A80-FS-EC / neprekinjen pretok od 0 do 90 m³/uro, s časovno zakasnitvijo,  intervalnim vklopom, zakasnitvijo vklopa, osnovnim (stalnim) in nastavljivim prezračevanjem. Brez senzorja vlage.

Zunanje  NADOMETNO ohišje ali PODOMETNO ohišje z priključkom zadaj za montažo na steno ali strop - za ventilatorje A80-FS-EC.

SEVi naprave za lokalno prezračevanje

A160-850

A160 –  ventilator za odvajanje vlažnega zraka ali dovajanje svežega zraka. Namembnost se določi s smerjo vrtenja ventilatorja. Z A160 lahko vlažne prostore, kot so kopalnica, stranišče ali kuhinja, učinkovito prezračite.
A160 je s povezavo na centralno krmilno enoto SEC-TOUCH možno upravljati skupaj z rekuperatorskimi enotami SEVi-160. Enota lahko na uro izmenja do 67 m³ zraka in tako zagotavlja uravnoteženo razmerje zraka in vlage v kritičnih prostorih. A160 je opremljen z učinkovitim zračnim filtrom G3.
Deluje s senzorjem vlage, s katerim je mogoče nastaviti 4 stopnje vlažnosti. Lahko se aktivirajo tudi 4 različni časi nadaljnjega spremljanja. Ventilator se lahko ročno vklopi ali izklopi. A160 deluje z zaščitno izredno nizko napetostjo 12 V DC. Primeren je za vgradnjo v cone 1, 2 in 3 (kuhinje, stranišča, kopalnice, pomožni prostori v skladu z DIN 57100 / VDE 100 del 701. Napajalni del sistema A160 sistem in pripadajoči krmilni element ne sme biti nameščen v območjih 0, 1 in 2!

SEVi-Multi-kompaktna prezračevalna naprava z entalpijskim toplotnim izmenjevalnikom in priključkom  za sosednjo sobo

Entalpijski toplotni izmenjevalec   je del prezračevalnega sistema, ki vrača vlago iz odvodnega zraka v svež dovodni zrak. To še najbolj  pride do izraza v zimskem času, ko je zunanji zrak zelo suh. S pomočjo posebej razvite polimerne membrane v entalpijskem izmenjevalniku se poleg toplote med dvema pretokoma zraka prenaša tudi vlaga. Količina vlage, ki se prenese, je odvisna od relativne vlažnosti notranjega in zunanjega zraka in je lahko tudi do 60 %, s čimer se preprečuje premajhna relativna vlažnost v prostorih.

 

SEVi Multi

Vgradi se lahko HORIZONTALNO ali VERTIKALNO v zunanjo steno.
Na primer pod okno, nad oknom ali navpično v kotu sobe. Kontrolna enota je integrirana v prezračevalni sistem in ga je mogoče upravljati prek lopute na notranji plošči. Opcijski dodatek je priključek ya drugo sobo za dovod in odvod zraka. Način uporabe je možno prilagajati. Tako lahko npr. v koncept prezračevanja vključite neprezračene prostore, kot so kopalnice, kuhinje ali toaletni prostori. SEVi Multi je uporaben tudi v manjših bivalnih enotah. Če se hodnik uporablja kot prelivno območje, lahko z eno prezračevalno napravo prezračite do 3 sobe. Za priključitev druge sobe sta na voljo dva različna sistema zračnih kanalov (okrogla cev 75 in raven sistemski kanal), ter številni vhodi in izhodi za zrak (prezračevalni sistemi z entalpijskim izmenjevalnikom toplote in sosednjim priključkom). Ta prezračevalni sistem se lahko uporablja v stanovanjski gradnji, pa tudi v bivalnem ali pisarniškem sektorju. Idealno za prezračevanje malih bivalnih enot, malih do srednje velikih apartmajev, hotelskih sob, študentskih sob ali enot za bivanje starejših. SEVi MULTI je zaradi dveh visokotlačnih radialnih ventilatorjev zelo primeren tudi za večnadstropne stavbe. Uporabite lahko e filtre za prah in cvetni prah ali filtre razreda F7. Vzdrževanje in menjava filtra se izvaja skoraj brez orodja, hitro in enostavno. Visoko zmogljiv entalpijski toplotni izmenjevalnik povrne velik del toplote in tudi nekaj vlage. To preprečuje izsuševanje zraka v prostoru v hladnih zimskih mesecih. Poleg tega ima SEVi MULTI samodejno motorizirano ali ročno krmiljenje lopute. Razred energijske učinkovitosti A.

SEVi 160D (Duo) združuje 2 ventilatorja SEVi 160 in deluje kot zaprt sistem. Zagotavlja učinkovito prezračevanje posameznih, tudi z vlago intenzivnih prostorov. Decentraliziran prezračevalni sistem SEVi 160D deluje z dvema ventilatorjema SEVi 160 ki sta nameščena eden nad drugim na drugega.  

Krmiljenje in nadzor je možen znotraj decentraliziranega sistema SEVi160 s kontrolno enoto SEC-20, SEC-RC ali SEC-TOUCH

SEVi 160 DUO (decentralizirano prezračevanje SEVi 160D) je sestavljen iz 2 fiksnih cevi (Ø = 160 mm) iz PP-jev (polipropilen), zaviralcev gorenja, za vgradnjo v stene različnih debelin od 26 mm dalje. Prezračevalni sistem je pritrjen v PPs cevi. Sestavljen je iz 2 ohišij EPP (ekspandirani polipropilen). Ta material ima močan zvočni in izolacijski učinek. V ohišju delujeta dva izjemno tiha, reverzibilna visoko zmogljiva ventilatorja podjetja Papst. Ti ventilatorji so bili prvič optimizirani za delovanje v obe smeri. Kot izmenjevalnika toplote sta uporabljeni dve visokotehnološki keramiki (specifična toplotna zmogljivost 877 J / kgK). Posebej zasnovana napa za zaščito pred vremenskimi vplivi s funkcijo zaščite pred vetrom preprečuje vdor vode v prezračevalni sistem. Poleg tega sta v sistem vstavljena 2 filtra za prah (opcijski filtri za cvetni prah in aktivni klima filter) za zaščito pred zunanjimi vplivi. Filtre decentraliziranega prezračevalnega sistema SEVi 160D je zelo enostavno zamenjati prek notranje plošče. 

SEVi 160 DUO MINI

SEVi 160DUO MINI – naprava za izmenjavo zraka z vračanjem toplote.
SEVi 160DUO Mini (decentralno prezračevanje SEVi 160DUO Mini) je ena najmanjših decentralnih samostojnih prezračevalnih naprac z rekuperacijo toplote. Primerna je za prezračevanje enega prostora. Omogoča izmenjavo zunanjega in notranjega zraka z vračanjem toplote z eno samo napravo!

Krmiljenje in nadzor je možen znotraj decentraliziranega sistema SEVi160 s kontrolno enoto SEC-20, SEC-RC ali SEC-TOUCH

SEVi 160DUO Mini (decentralno prezračevanje SEVi 160DUO Mini) je sestavljen iz fiksne cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena), ki zavira gorenje, za vgradnjo prezračevalnega sistema v različno debelino sten od 200mm dalje. Naprava je vgrajena v ohišje EPP (ekspandirani polipropilen). Material ima močan zvočni in izolacijski učinek. V ohišju notranje plošče, vgrajene v EPP, delujeta 2 izjemno tiha reverzibilna visoko zmogljiva ventilatorja podjetja Papst. Kot izmenjevalnika toplote sta vgrajeni dve visokotehnološki keramiki (specifična toplotna zmogljivost 877 J / kgK). Posebej zasnovana napa (pokrov) za zaščito pred vremenskimi vplivi s funkcijo zaščite pred vetrom preprečuje prodiranje vode v napravo in preprečuje izmenjavo dohodnega in izhodnega zraka.
V sistem sta vstavljena 2 filtra za prah za zaščito pred zunanjimi vplivi. Z decentralno prezračevalno napravo SEVi 160DUO Mini je mogoče filter v nekaj preprostih korakih zamenjati brez orodja. 

SEVi-ALD

SEVi 160ALD – zvočno izoliran  zračni difuzor.  Z njim je možno optimalno zvočno izolirati elemente prezračevalnega sistema. Glede na zahteve so v sistem vgrajeni posebni zvočno izolacijski vložki in zvočno optimizirana notranja plošča. S tem je možno doseči standardne razlike v ravni zvoka (Dn, e, w) do 67 dB. Tehnični parametri se spreminjajo glede na konfiguracijo izdelka (glejte tehnične podatke posameznih konfiguracij izdelka). SEVi 160ALD – zvočno izoliran prehod zraka je mogoče individualno prilagoditi vašemu projektu in razmeram ter zvočno optimizirati. Zvočno izoliran zunanji difuzor je idealen za vaše projekte, kjer je zahtevana najvišja zvočna izolacija. Izvedba zvočne izolacije pri prehodu skozi steno. SEVi 160ALD je kot zvočno izoliran izhod za zunanji zrak sestavljen iz fiksne cevi (Ø = 160 mm) iz PP (polipropilena), ki zavira gorenje, za vgradnjo prezračevalnega sistema v lastnostih s široko paleto debelin sten od 300mm dalje. Rešetka za zaščito pred vremenskimi vplivi iz nerjavečega jekla tvori zaključek fasade, notranja plošča, ki jo je mogoče odstraniti iz stene brez orodja, pa se nahaja v notranjosti. V pritrjeni cevi so vgrajeni zvočno-izolacijski vložki, ki maksimirajo zunanjo zvočno izolacijo (decentralizirano prezračevanje SEVi 160ALD – zvočno izoliran zunanji zračni prehod)

DEC-LOK-CEN
Decentralno prezračevanje
SEVI-160 rekuperatorji

SEVi-160- različni modeli naprav za decentraliziran sistem prezračevanja z vračanjem toplote. SEVi160 v različnih izvedbah (klet, podstrešje...)

centralno prezračevanje
Centralno prezračevanje

Centralni sistemi za prezračevanje poslovnih prostorov, večjih stanovanjskih objektov, novogradnje…

seventilation shop
SHOP

S klikom na "Trgovina" se preselite v trgovino (SHOP) za direkten nakup izdelkov