Rekuperacija

Rekuperacija = vračanje toplote

Prezračevalni sistemi so eden najučinkovitejših načinov boja proti vlagi in zidni plesni v bivalnih in drugih prostorih.
Rekuperatorji so prezračevalne naprave, ki imajo vgrajen zračni hranilnik toplote s katerim zmanjšamo energijske izgube na minimum.
Prezračevalna naprava  zagotavlja kvaliteto bivalnega okolja, saj odvaja višek vlage, neprijetne vonjave, škodljive snovi, CO2,
v prostor pa dovoja svež zrak, bogat s kisikom.

Kako deluje?
Porabljen topel zrak iz  prostora skozi notranju pokrov potuje do hranilnika toplote. Le ta se učinkovito napolni s toplotno energijo, vgrajeni ventilator pa spremeni smer vrtenja.
Svež zrak potuje preko napolnjenega hranilnika toplote. Pri tem se nanj prenese prej shranjena energija. Tako svež, filtriran in ugret zrak prihaja v prostor, ventilato zračnika pa ponovno spremeni smer vrtenja…

V vseh prostorih imate svež zrak pri zaprtih oknih!

Prezračevalne naprave zagotavljajo kvaliteto bivalnega okolja in drugih prostorov, saj iz prostora odvajajo višek vlage, škodljive snovi, CO2 in neprijetne vonjave, v prostor pa dovajajo svež zrak in kisik.
So najučinkovitejši način boja proti vlagi in stenski plesni.
Prezračevalne naprave – rekuperatorji, ki imajo vgrajen zračni hranilnik toplote, zmanjšajo energijske izgube na minimum, kar Slovenski EKO sklad nagradi z nepovratno finančno spodbudo v višini do 20%.

Zastopamo in vgrajujemo prezračevalne sisteme enega najbolj priznanih in največjih evropskih proizvajalcev SEVentilation.
Od podobnih rešitev se naša razlikuje po:

  • možnosti enostavnega čiščenja (za vzdrževanje ne rabite serviserja)
  • tišjem delovanju (zaradi posebne zvočne izolacije)
  • večjem izkoristku
  • elegantnih oblikah

Poleg konkurenčnih cen vam nudimo pomoč pri izdelavi vloge za EKO sklad, brezplačno vas obiščemo, pripravimo projekt in ponudbo, ter poskrbimo za strokovno vgradnjo.

Za nakup vam omogočimo BREZOBRESTNI KREDIT do 60 obrokov!

0